ارتقای شاخص های فرهنگی هنری مراکز استانی حوزه هنری با حضور در جشنواره آثار و تولیدات


در گفت و گویی کوتاه با وحيد فرجي رئیس حوزه هنری استان قم به سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هاي هنری پرداختیم . در این گفت و گو فرجي با اشاره به اینکه حوزه هنری استان قم 215 اثر به سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی ارائه کرده است ،گفت: از جمله مهمترین اهداف این جشنواره می تواند ارائه عملکرد و دستاوردهای وسیع هنری باشد که در جریان آفرینش و تولید آثار هنری هنرمندان متعهد این نهاد انقلابی در عرصه های گوناگون هنری به جامعه عرضه می گردد و حضور مؤثر و چشمگیری در هدایت و جریان سازی فرهنگ و هنر اسلامی را ایفا می نماید. در ادامه ماحصل اين گفت و گو را مي خوانيد:

سهم حضور هنرمندان استان شما در سومین جشنواره چه قدر بوده است؟
جمعاً تعداد 215 اثر در رشته های مختلف هنری از سوی حوزه هنری استان قم به دبیرخانه کمیته های هنری سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری ارسال گردیده است.
از اهمیت برگزاری جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی بگوئید؟
از جمله مهمترین اهداف این جشنواره می تواند ارائه عملکرد و دستاوردهای وسیع هنری باشد که در جریان آفرینش و تولید آثار هنری هنرمندان متعهد این نهاد انقلابی در عرصه های گوناگون هنری به جامعه عرضه می گردد و حضور مؤثر و چشمگیری در هدایت و جریان سازی فرهنگ و هنر اسلامی را ایفا می نماید.
از دیگر نتایج مهم درون سازمانی این جشنواره می توان به موارد ذیل اشاره کرد.
بستری برای مرور فعالیتهای حوزه هنری مراکز استانها
رقابت های مراکز استانی و افزایش انگیزه تولید هنری
تأکید بر خلق آثار موفق کمی و کیفی هنری مراکز استانها
به نظر شما برگزاری این جشنواره تا چه حد می تواند بر روی تولیدات مراکز استانی تأثیر داشته باشد؟
قوت بخشیدن بر تعامل و همفکری حوزه های هنری مراکز استانها از حیث کمی و کیفی با یکدیگر
ارتقای شاخص های فرهنگی هنری مراکز استانی حوزه هنری با حضور در جشنواره آثار و تولیدات
جشنواره ترسیم کننده نقشه راه و راهبرد فعالیت های متمرکز حول محور اهداف و مأموریت های حوزه هنری می باشد.
چه پیشنهاد و نظری جهت هرچه بهتر برگزار شدن جشنواره دارید؟
دعوت از هنرمندان جوان و پیشکسوتان استانی به جشنواره به منظور آگاهی بخشی آنان از فعالیت های سراسری حوزه های هنری مراکزاستانها
دعوت از مسئولین واحدها جهت شرکت در جشنواره به منظور تعامل با دیگر مسئولین استانها و افزایش آگاهی تخصصی از فعالیت های دیگر استانها و نتیجتاً خود ارزیابی توسط مسئولین واحدهای تخصصی در روند برپایی سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی
تعیین جوایز نفیس و ارزنده و افزایش جوایز در هر بخش هنری
به نظر می رسد تفکیک دبیرخانه های کمیته های مختلف هنری جشنواره گام اولیه و مؤثری بوده که می توان با تبدیل وضعیت استقرار دبیرخانه های کمیته های هنری به برپایی جشنواره همان رشته هنری در آن استان به اهداف وسیع تری نایل شد. اولاً اینکه با وجود تعدد رشته ها، تعدد برپایی جشنواره های مختلف را در طول سال میسر می کند. ثانیاً برگزاری متعدد جشنواره های هنری کمیته های مختلف با حیطه وسیع تر و مخاطبین بیشتر در کل کشور رو به روست و یک حرکت عظیم هنری را درسرتاسر کشور پوشش می دهد و به جای تمرکز بر یک شهر و استان انعکاس سراسری در کل کشور را در پی خواهد داشت. همچنین بر حسب توانمندی و ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در استانها امکان جوابگویی نرم افزاری و سخت افزاری جشنواره یک رشته هنری داراست.
جشنواره سوم چه تفاوت هایی با جشنواره های قبلی داشته است؟
تفکیک دبیرخانه های کمیته های هنری مختلف در برخی از استانها باعث تسهیل مواردی نظیر ارسال آثار و داوری آثار می باشد که نتایج کیفی مثبتی را در پی داشته است.
حائز اهمیت شمردن توانمندی و اعتماد بخشی به مراکز استانی جهت پرداختن به امور اجرایی جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی از دیگر تفاوت های این جشنواره محسوب می شود.
تسهیل کلی در روند امور اجرایی سومین جشنواره مورد رضایت مراکز استانی حوزه هنری بوده است
آیا تمرکز زدایی در بخش های کمیته ها در روند بهتر شدن حضور مراکز استانی نقش داشته است؟
بسیار زیاد که انشاا... در پایان نیز با ارزیابی های نهایی که صورت می پذیرد نقاط ضعف و قوت بررسی می گردد.
سخن پایانی
با عرض خسته نباشید و خدا قوت و آرزوی موفقیت برای همکاران محترم و تمامی دست اندرکارانی که در امر برپایی سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری با سعی و تلاش و اهتمام شان بر هر چه باشکوه تر برگزار شدن آن همت گماشته اند خداوند یار و مدد رسانتان باد.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره